Протестът в Рибново продължава, освиркаха лидера на "Помак" Ефрем Моллов

снимка: infomreja.bg, архив

И днес класните стаи в гърменското село Рибново останаха празни в знак на протест срещу уволнението на директора Манчо Джуркин. По-голяма част от преподавателите отказаха да започнат работа, а учениците не се явиха в училище.

Само около 50 деца, по думите на Джуркин, са влезли тази сутрин в школото, но учебният процес така и не е започнал.

"15 учители протестират, 10 са в болнични. Снощи Ахмед Башев пристигна в Рибново и събра местния съвет на ДПС, за да им постави опорните точки", заяви за ИНФОМРЕЖА Манчо Джуркин.

Според него педагозите имали две условия, за да прекратят протестните си действия и учебният процес в школото да бъде възстановен. Едното било настоящият кмет на Рибново Феим Иса да прекрати кметския си мандат и да се върне в училището като директор титуляр, а другото - педагозите да изберат кой да оглави школото - Светослав Беков или Манчо Джуркин, до завръщането на Иса на поста.

Снощи в Рибново, освен депутата Ахмед Башев, е пристигнал и  лидерът на партия „Помак” Ефрем Моллов. Тази сутрин при появата на Моллов в двора на школото той е бил освиркан и прогонен.

„Никой не ме е канил. Дойдох да се запозная с обстановката след като вчера гледах в предаването „На светло” твърденията на двамата уволнени директори Асим Адемов и Манчо Джуркин и се засегна "помашкия въпрос", заяви Моллов.

От местния съвет на ДПС пък развяха 15-те листа, в които са описани нарушенията на Джуркин, станали причина за  уволнението му.

„В следващите дни предстоят протести, подписки, искания за снемане на имунитета на депутата Ахмед Башев, искане за прокурорско разследване на същия, както и отзоваването му от Народното събрание", заявиха протестиращите учители.

Те увериха, че няма да допуснат до школото новоназначения директор Светослав Беков от село Осиково, който е председател на местния съвет на ДПС. Учителите коментираха, че протестират принципно и най-вече срещу политическите уволнения и назначения.

 

КОМЕНТАРИ

12310:26 - 25.02.2014
Какво училище на 23? Неделя е.
do asdgfu19:53 - 24.02.2014
Ne obijdai,ne vsichki v ribnovo sa pitomci na manol. Ima i savestni i umni hora no sreshtu DS agenti trudno e da se borish. Ima grab i zakrila otvsiakade i zatova deribeistva. Ima bog koito bavi no ne zabravia.
asdgf15:28 - 24.02.2014
procti ribanci
ей защо се правите на прости13:34 - 24.02.2014
Ей защо се правите на порсти бе рибновалии та да ви се носи славата из България каква долна пасмина сте се оплеле покрай манол.Соколов, Башев и Антонина Желязкова не окрадоха ли парите за училището ви което сега трябваше да е най- елитарното в общината . Вижте се само какви помияри сте и се продавате на башо апашо за 20 лева . Срам за мюсюлманската и християнската общност сте .Колко дипломи купи башо апашо ,колко некадърници уреди с висше образование , гузни сте , задължени сте му и цял живот ще му ядете лайната защото той ви даде за да получава днес , нощес , утре.....Простият народ се управляватака башо ви го показа той на вас трошички а вие на него всички та дори и жените си
Мурат Адем12:45 - 24.02.2014
Дъбнишкия папагал Мурад Адем урежда висшето по право на Башев чрез Райо Чората.Башев не стъпва в ЮЗУ на един изпит поне,но се отблагодарява на Чората като му подарява хотел на Горни бани в Огняново.Прокуратурата ако иска да провери сделката.Мурад облажва като Председател на ОС.
DPS12:42 - 24.02.2014
Ясно е че с възродители като покварения узурпатор Манчо Джуркин и компанията му, до никъде не се стига. Този възродителен кръжец помага на ДПС. Просто втвърдява електората.
Ясно12:35 - 24.02.2014
Как да не ви е ясно? ДПС е партия на ДС.Гнуса Башев се издига чрез ДС.Досазва,че е доносник,помагат му да завърши висше иначе е тъпанар.Правят го магазинер,после учител.С една година стаж става директор.Украде цялото училище-това бяха мифки,тоалетни,сифони и какво ли не.Държеше ги в къщата на Джафер в Огняново.После ДС го направиха кмет,а сега депутат.Ярешката глава е изключително прост и нагъл помак,но умее да се пласира.
????11:57 - 24.02.2014
Башев и Ефрем Моллов дойдоха заедно ,какво става в тази държава вечена никой не му е ясно
бюреков11:44 - 24.02.2014
башев, башев какви лайна забърка пак наглецо подъл!!!!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода aa6