Протестър откри извънредната сесия в Благоевград, смъмри съветниците за липсата на председател (ВИДЕО)

Николай Котанов, снимка: Infomreja.bg

Николай Котанов: На народа не "му пука" кой е министър или депутат, народът иска работа

Добро утро, срам за Благоевград!

С тези думи започна петъчната сесия на съветниците в Благоевград, които заседават извънредно за избор на председател.

Думата бе дадена на гражданина Николай Кутанов, който изказа пред всички дълбото си възмущение от липсата на единодушие по избор на председател.

Котанов, който бе сред организаторите на протеста срещу социалното неравенство в Благоевград в началото на тази година, каза, че е публична тайна как се провеждат местните избори и че на народа не "му пука" кой е премиер, министър, депутат или кмет, кои ще са общински съветници, народът иска работа.

"Само след два месеца доказахте, че сте тук заради личните си амбиции, а не за това - градът да върви напред. Най-вероятно и днес няма да си изберете председател. Замислете се! По този начин общината не функционира. Ако това ви е била идеята - много жалко! Вие сте срам за Благоевград! Нямам какво да ви кажа повече!", заяви в едноминутното си изявление Кутанов, след което напусна залата пред погледите на мълчащите съветници.

Междувременно има две кандидатури за председател - на Любен Милев от "БСП за България" и на Цветозар Балабанов от Партия на зелените, който предложи след отказа си Лилия Мечева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK