Протестиращи за кратко блокираха движението на Е-79 край Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

С шествие на над 60-70 автомобила протече четвъртият протест в Благоевград, темата му бе "Социалното убийство на България”, съобщава БГНЕС. В 12.20 шествието, което имаше разрешение само в чертите на града, потегли, а всяко кръстовище, водещо към ГП Е-79, бе преградено от жандармерия и полиция.

Колоната отиде до кръговото при АУБ, след което се върна и спря при старите гробища. Там в 12.50 часа организаторът Александър Стамболийски обяви, че протестът свършва и поиска да се разотидат към домовете си. Началникът на Второ РПУ му каза, че трябва да се върнат обратно до ЮЗУ и оттам да се разотидат.

Последва разговор по телефона с директора на ОД МВР, комисар Николай Хаджиев, който им разреши да се изтеглят поетапно. Така част от протестиращите се върнаха към града, след което поединично се отправиха към Е-79 и с. Железница, "за да обядват". Там 30-ина протестиращи успяха с жива верига да блокират Е-79 за 15-ина минути. След което бяха изтикани от полиция и жандармерия край пътя.

Митингът, който бе обявен за завършил в Благоевград, продължи при разклона за с. Железница. Игра се хоро, играта на "котка и мишка" продължава, не се знае дали няма пак да блокират някъде, след като към 14.30 ч., 50-ина, дошли от Благоевград започнаха да се разотиват. Присъствието на жандармерия както в Благоевград, така и по Е-79 продължава да е засилено. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK