Протестиращи пред ГКПП Илинден – Ексохи: Няма логика в затварянето на граничния пункт!

Снимка: Infomreja.bg

Потърпевши се събраха на мирен протест

Тази сутрин търговски и превозвачески фирми от районите на Гоце Делчев, Доспат, Якоруда и други протестираха на КПП Илинден – Ексохи против продължаващото от 22-ри юли затваряне на граничния пункт от страна на гръцките власти.

Загубите, които търпят фирмите, са много големи. Засегнати са и транспортът, и промишлеността, и земеделието, и обслужващата сфера.  Пътят през единствено отвореното сега КПП между България и Гърция  - Кулата – Промахон, се удължава само в едната посока със 150 километра. Към това се прибавя и загубата на време заради огромните опашки, които се образуват там.

Протестиращите не виждат логика в затварянето на пункта при Илинден. Те припомнят и принципа на Европейския съюз за свободно придвижване на стоки и товари, който в момента е нарушен.

Организаторите на протеста заявяват, че търсят диалог с институциите в страната, като се надяват те да ги чуят. Желаят също да получат подкрепата на нашите евродепутати, които да съдействат за решаване на проблема.

Следващите стъпки на протестиращите ще бъдат по-драстични. Смятат да пренесат протеста на КПП Кулата – Промахон, където местните фирми също ще ги подкрепят. Ако се наложи, може да се стигне и до блокада на пътя.

ИНФОМРЕЖА беше на мястото на събитието. Очаквайте още подробности за недоволството на гражданите.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Гражданин15:56 - 20.08.2020
Логично е ! През кулата се плащат магистрални такси и гърчолята печелят евраки, а от Илинден не им излизат сметките !
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK