Протестиращи от Благоевград запалиха факли в памет на Левски

Снимка: Infomreja.bg

Хората изразиха исканията си за по-добър живот

Граждани на Благоевград почетоха паметта на Апостола с факелно шествие и едновременно изразиха негодувание срещу „безпорядъка“ в страната.

Шествието, което организираме, е в памет на Апостола, като го съвместяваме с факелно шествие – протест. Целта е да изразим недоволството си към всичко случващо се в държавата, хората да възприемат Васил Левски не само като национален герой, но и като пример. Да вземат пример и от онези, които са били до него, че те реално с кръвта си, потта си, са извоювали именно това, което ние имаме в момента и че всичко това ние дължим на тях.

Това каза Николай Иванов – организатор на събитието.

Той пожела на хората „поне малко да събудят българското си самосъзнание и не само по цял ден да пишат във фейсбук и да цитират мисли от наши възрожденци, ами да взимат пример от тях и да ги последват, защото в държавата върви всичко много зле“.

 Що се отнася до броя на участниците във факелното шествие – протест, организаторът Николай Иванов обяви, че не е имал очаквания, а самата организация е направена спонтанно. За нея обаче стана ясно още в неделя, когато същите хора протестираха с автошествие из града.

„Пак ще кажа, много е важно да започне да се вдигна българският дух, да се събужда именно това българско самосъзнание“, обяви Иванов.

Конкретните искания на протестиращите са 10, като те са свързани с ДДС върху храните, лекарствата, горивата, здравна реформа, съдебна система и др.

Със запалени факли гражданите тръгнаха по централния булевард „Св. св. Кирил и Методий“ и стигнаха до Общината.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK