Протест на собственици и работещи в заведения и фитнеси в Перник

Снимка: БНР

Те се събраха пред сградата на Областната администрация, за да изразят недоволството си

Да бъде даден рестарт на дейността им настояха собственици и работещи в заведения и фитнес зали в Перник. Дни преди националния протест, организиран от ресторантьорския бранш, те се събраха пред сградата на Областната администрация, за да изразят недоволството си от продължаващите ограничителни мерки. По думите им загубите, които търпят, вече са огромни.

Не искаме пари, а отворени врати, това заявиха протестиращите собственици на заведения и фитнес зали в Перник. По думите им в страната се упражнява двоен стандарт спрямо бизнеса.

Ето какво заявиха протестиращи:

„Кандидатствахме и ние по програмата „Запази ме”. Преведени пари няма за един ден. Хората умират буквално от глад. За мене това е нещо, което ми пълни очите със сълзи. За мене не трябва да бъде така“.

„Искаме държавата да ни отвори, за да можем да живеем пълноценно. И да работим. Главно да работим“.

Протестът се е зародил спонтанно. Участниците в него заявиха, че ще се включат и в националния протест в столицата на 27 януари. Собствениците на заведения в Перник са категорични, че ако колегите им в страната отварят заведенията си на 1 февруари, те също ще сторят това и ще бъдат съпричастни. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK