Протестиращи блокираха Съдебна палата

Снимка: БГНЕС

Протестиращи и представители на гражданско движение “БОЕЦ” блокираха последователно всички входове

Протестиращи и представители на гражданско движение “БОЕЦ” блокираха последователно всички входове на Съдебната палата в столицата, като част от поредицата „блокади-изненади“, предаде репортер на БГНЕС.

Дори и след 9 часа сградата с двата лъва – “бърлогата на мафията”, както протестиращите я нарекоха, все още остана затворена, въпреки че на няколко пъти заявиха, че не възпрепятстват влизането в нея на граждани или юристи.

За да имаме правова държава, първата стъпка е оставка на премиера Бойко Борисов и оставка на главния прокурор Иван Гешев, заявиха протестиращите, които на няколко места по фасадата поставиха традиционните за акциите им лепенки “Офис на Пеевски”.

Гражданите изразиха и недоволството си от факта, че главният прокурор, чийто кабинет се намира в сградата, не използва централния вход, за да влиза в нея. „Съдебната палатка“, иронично наричаха протестиращите храма на Темида, а към един от отворените прозорци полетяха и яйца. Такива бяха оставени пред входовете.

„Още със своето назначение Иван Гешев заяви, че не уважава разделението на властите, още тогава той демонстрира, че неговата роля е да бъде бухалка за неудобните и да защитава своите господари“, заяви Георги Георгиев от “БОЕЦ”.

Според друг протестиращ пък заяви, че като обвинител в Софийска градска прокуратурата, където прекарал 7 години, Гешев имал едва 20 прокурорски акта – т.е. по 3 на година.

Според гражданите, изразяващи недоволството си, вчерашната оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов няма да тушира енергията на протестите, както, според тях, това не се случи и при предходните рокади на кабинета. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK