Протест в Петрич в подкрепа на отстранен свещеник

Снимка: Infomreja.bg

Местната власт в Петрич изпрати подписка до патриарха и до Светия синод. Причината е, че дългогодишният архиерейски наместник на Петричката духовна околия Ангел Кочев изненадващо беше отстранен от поста си.

Хората искат незабавното му връщане и дори излязоха на протест. Един от доводите за отстраняването на свещеника била напредналата му възраст – 75 години.

„Събрали сме се, за да защитим духовния ни водач. Духовният лидер, който с годините се е доказал със своите качества като човек, който може да води своето паство. Защото отец Ангел Кочев досега не е отказал на нито един човек в града да бъде в негова подкрепа, в негова помощ – да води своето паство напред към духовно израстване. Никога не е бил човекът, който да не стои зад тези качества. Ценностите му са доказани. През всичките тези години той е бил отдаден на хората и на своята служба. Отдаден на църквата”, каза от Петрич в ефира на „Тази събота” учителката Таня Димитрова.

По думите на кмета на Община Петрич Димитър Бръчков с отстраняването на отец Кочев духовният мир в града е бил нарушен.

От местната управа се опасяват, че напрежението може да ескалира в следващите дни. Затова са решили да уведомят за недоволството на жителите патриарха и Светия синод – „за да е ясно какво мислят миряните в Община Петрич”./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa