Протест в „Манастирски ливади“: граждани искат общинска детска градина, а не частно училище

Снимка: БГНЕС

Протестиращите затвориха за малко булевард „Тодор Каблешков"

Гражданите на столичния квартал „Манастирски ливади“ излязоха на протест срещу строителството на частно училище върху терен, предназначен за общинска детска градина, предаде репортер на БГНЕС.

„Конкретният повод за нашия протест е заповедта на архитект Здравко Здравков, с която променя статута на терен, предназначен за общинска детска градина“ в такъв, на който ще се строи частно училище, заяви Евгения Димова от Инициативния комитет на кв. „Манастирски ливади-изток“, който, по думите й, “от 5 години се бори за някаква елементарна нормалност в района”.

Протестиращите затвориха за малко булевард „Тодор Каблешков”, като идеята им не е да пречат на движението, което почти няма заради реконструкцията му, а за да бъдат чути техните искания. На един от ръчно написаните плакати се четеше следното: „Частно училище вместо държавна градина некомпетентност или корупция?”

Гражданите се преместиха и под прозорците на апартамента на кметицата Йорданка Фандъкова и поискаха оставката й.

„Надявам се, че тя е тук и е чула исканията ни и възгласите ни „Оставка“, защото не е възможно 5 години след всичките разговори, обществени съвети, обществени обсъждания, лъжи, които чухме на килограм, не е възможно да искаме някакъв дълъг резултат да се случи сега. Искаме оставката на г-жа Фандъкова и прекратяване на този проект”, каза Димова.

От Столична община обясниха, че в момента изграждат нова детска градина в кв. „Манастирски ливади-изток“ и е в процедура по учредяване на право на строеж на втора нова детска градина и ново училище на имот на Българската православна църква на ул. „Флора“. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK