Манолова: Борисов да се извини на битите граждани и журналисти на партийното събитие на ГЕРБ

Снимка: Изправи се.БГ

Манолова призова за данъчна ваканция до края на годината, за да бъде облекчен бизнесът

Борисов да се извини на битите граждани и на журналистите, чиито телефони бяха потрошени от биячите на ГЕРБ на партийното му събитие. Партийното събитие в държавния София Тех Парк.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео във Фейсбук.

Не чухме какво ще направи Борисов за бизнеса и обикновените български граждани, а не за актива на ГЕРБ. Да има освобождаване от данъци, да има данъчна ваканция до края на годината за фирмите и за гражданите. След като не даде подкрепа на фирмите и на гражданите, то поне да не им взема, допълни тя.

Манолова подчерта, че подкрепата от държавата е стигнала до под 5% от фирмите, които разчитаха на нисколихвени заеми, на 60/40, на грантове. Видяхме обаче колко бързо Борисов се справя с увеличението на заплатите на 28 администрации, заяви тя.

Не чухме отговори на най-важните за българските граждани въпроси – кога Борисов ще подаде оставка, кога ще спре с абсурдните трикове и ритуални танци, кой ще е човекът от ГЕРБ, който ще поеме позора да бъде премиер? Не чухме и отговор на въпроса кога ще е обявена обществената поръчка за закупуване на машини за следващите избори. Не трябва да се правят промени в Изборния кодекс, както твърди Борисов. Трябва неговите 7 члена в ЦИК да обявят процедура за обществена поръчка. Това трябва да направят и представителите на БСП, ДПС, Обединени патриоти, „Воля“ и „Демократична България“, допълни Манолова.

Борисов си организира палатков лагер, постави си палатки, но за разлика от гражданите, които са в центъра на София, той построи палатковия си лагер в периферията на София – зад борда, където вече му е мястото. Направи го от страх, от малодушие. Това вече не са паник атаки, а страх и ужас да се изправи пред хората и да ги погледне в очите. Изигра политически театър пред актива на ГЕРБ, пред удобно събраната агитка на ГЕРБ, каза Манолова за партийното събитие на Борисов.

Той извика добре платените активисти на високи позиции, за да сподели част от позора си и въвлече в него и хора от структурите на ГЕРБ. Целият актив беше освиркан заедно с шефа си и видя „народната любов“. Това са част от ритуалните танци, с които Борисов се опитва да запази властта, защото го е страх от ревизия. Борисов, време е за оставка. Запази поне малко от достойнството си и от това на партията си, допълни тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK