Протест срещу цените на горивата блокира Благоевград на 31 юли

снимка: infomreja.bg

Трети протест срещу високите цени на горивата ще бъде проведен в Благоевград. Този път той е планиран за 31 юли от 16.30 часа. Сборният пункт е паркингът на ЮЗУ "Н.Рилски". Информация за шествието отново се разпространява в социалната мрежа Facebook.

"За пореден път "Лукойл" повиши цената на горивата и при това неоснователно! Като оправдание дават покачващата се цена на горивата на световните пазари. След миналото повишение, което беше и причина за протестите, които организирахме, намалението бе около 3-4%, въпреки че цената на световните пазари бе понижена с над 20%. Сега за няколко дни повишиха цената с над 15 стотинки.Докога ще търпим "Лукойл" да се подиграва с целия народ?! Нека този път излезем всички и покажем, че няма да търпим повече да ни мачкат". Това е написала Люси Манова, която е създател на страницата за протеста във Faceebook.

До момента над близо 80 благоевградчани са потвърдили, че ще се включат в автошествието. Протестът се организира от сдружение СИЛА. В интернет форумите открито се призовава за блокиране движението на областния център в часовете на протеста.   
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK