Протест ще блокира Е-79 при Владая и Княжево в неделя

Снимка: novini.bg, архив

Протестната демонстрация ще блокира Е-79 от 12 до 13 часа тази неделя в района на вече бившите “легнали полицаи“ при улиците "Мала кория" и "10-и километър", непосредствено до Александровски мост. 

Според протестиращите поетите ангажименти от Столична община и Столичен общински съвет не са факт. Поради тази причина от Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и Княжево обявява пети протест срещу Столична община, Столичен общински съвет и Агенция пътна инфраструктура. 

Причините са, че властите на местното самоуправление не се съобразяват с нуждите и предложенията на гражданите за подобряване на обществения транспорт – това, за което спешно настояваме е възстановяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58.

Пътната агенция и Столична община си прехвърлят топката за изграждането на пешеходен светофар при Гара "Владая", светофар на кръстовището при Александров мост и ул. "Мала кория" все още няма. От изключителна важност е и изграждане на улично осветление във Владайското дефиле. Изграждането на това осветление бе прекъснато и от АПИ твърдят, че Общината го прави без никакви проекти и документи и затова не се съгласяват за изграждането му.

От АПИ не дават обяснения за предстоящи действия по ремонта и извършват половинчати и некачествени ремонти, застрашаващи безопасността на гражданите. Но обикновено всички се активизират, когато стане сериозен инцидент и загубим човешки животи. Път от националната пътна мрежа Е-79 е асфалтиран набързо без рехабилитация на отводняването. Водата при дъжд наводнява дворове, носещи елементи на съоръжения, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са неадекватни и създават опасности в този им вид. На места бяха премахнати мантинели и сега тези участъци са незащитени. Важно е и извършването на последващите ремонти, като не трябва да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно движение в тесните участъци на пътя София - Перник.

От Комитета твърдят, че при такъв сериозен и скъп ремонт ревизионните шахти да не са на нивото на пътя и да създават предпоставка за ПТП. При извършването на ремонта движението от основния път беше пренасочено през Владая и допълнително се разбиха улиците на селото.

Имаме нужда и от съдействие от КАТ пътна полиция за контрол на пътя, тъй като нарушенията са причина за инциденти със смъртни случаи. Ние заявяваме своята непоколебимост да извървим поетия от нас път докрай. Липсата на чуваемост на от Столична община и от Агенция пътна инфраструктура, както и прехвърлянето на отговорността между двата органа не ни обезсърчава и демотивира. Напротив, ние ще продължим с още по-голямо усърдие да отстояваме законните искания на нашите съграждани от кв. Княжево и с. Владая. Няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни служители да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, арогантност и презрение!, добавиха протестиращите.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK