Протест! Аптеките в Гоце Делчев няма да работят на 20-и февруари за час

Снимка: Infomreja.bg

Фармацевтите от Гоце Делчев подкрепят националния протест срещу настоящата лекарствена политика.

Според тях тя лишава пациентите от животоспасяващи лекарства и чрез повсеместно ликвидиране на аптеките ограничава достъпа им до лекарства. В техния протест се казва, че аптечната дейност се монополизира и се дава в ръцете на корпоративни структури, нарушаващи закона. Те се обявяват срещу обезценяването на фармацевтичния труд и невъзможността да оказват здравна грижа на пациентите.

„Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно! Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!“ – се казва още в протеста.

Фармацевтите настояват за отлагане действието на Наредба Н – 18 на НАП до съгласуването и със спецификите в аптеките, за въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 година, за единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна. Те искат също да се отложи въвеждането на специализираната система към ИАЛ и на системата по верификация до задействане на електронното здравеопазване и  справедливо заплащане на фармацевтичния труд.

Заради протеста аптеките в Гоце Делчев ще бъдат затворени на 20-и февруари от 15 до 16 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK