Проститутка издала Марто Дебелия, сводникът плащал по 250 лева месечно за полицейски чадър

Борислав Ковачки и Румяна Арнаудова, снимка: Infomreja.bg

250 лева месечно е плащал благоевградският сводник Мартин Филипов за полицейски чадър.

Това съобщиха на пресконференция в Благоевград говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, районният прокурор Борислав Ковачки, пиарът на Окръжната прокуратура Весела Стоилова и зам.-шефът на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Павлин Коджахристов.

Известният с прозвището Марто Дебелия бе закопчан при зрелищна акция малко преди обяд днес пред хотелски комплекс "Рио". Заедно с него бяха арестувани и двама полицаи - временният шеф на сектор "Борба с организираната престъпност" Петър Кънев и Стефан Филипов - служител в Първо Районно упправление - Благоевград. 

Срещу Дебелия е повдигнато обвинение за сводничество, а двамата униформени ще бъдат съдени за осигуряване на "полицейска закрила" за престъпната му дейност.

И на тримата първоначалнтият скрок за задържане от едно денонощие ще бъде удължен на 72 часа. При разследването са използвани са специални разузнавателни средства, събрани са и веществени доказателства.

Зрелищната акция е осъществена след подаден сигнал от жена за лично укривателство от страна на благоевградски полицаи. Тя се оплакала в полицията от Марто Дебелия, като заявила, че той насилствено я принуждавал да проституира.

Дебелия оказал натиск и върху друга жена, на която "помогнал" с 600 лева за лечение на детето й. Той й предложил да си заработи дължимата сума като проститутка.

Бопаджията Петър Кънев пък притискал двете жени да оттеглят жалбите си срещу Мартин Филипов.

Жертвите издали, че плащали на сводника 50 % от заработеното от клиенти. 

По случая са извършени претърсвания на хотели и заведения, както и в деловодството, кабинети и приемни в полицейската дирекция, включително и в частни домове на сгафилите униформени.

По време на днешната акция бяха открити и три жрици на любовта - две от тях в хотел "Рио", а другата - в квартира. 

"Двамата задържани полицаи вероятно са гледали филма „Адвокат на дявола”. За пореден път се убеждавам, че много наши служители не са това, което трябва да бъдат, за което всички носим вина", коментира Павлин Коджахристов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK