„Прощално“ с Вапцаров за 70-годишнината от смъртта му

снимки: infomreja.bg

Петдесетина благоевградчани сведоха глави пред паметната плоча на Никола Вапцаров по повод 70-годишнината от кончината му.

Възпоменателното честване, организирано от Община Благоевград, бе тази сутрин пред белерефа на бележития поет на фасадата на драматичния театър, носещ неговото име.

Едни от най-емблематичните стихотворения на Вапцаров - "Предсмъртно" и "Прощално", напомниха за големия талант на твореца от Банско. Прочете ги ученичка от Благоевград.

Цветя пред монумента поднесоха заместник-кметът на Община Благоевград Стоян Благоев, старши експертът в Областна администрация Лазар Андреев, общински съветници от различни политически сили, читалищни дейци, музейни работници, пиарът на ЮЗУ "Неофит Рилски" Крум Михайлов, свещеникът Андон Шадулев, ветерани от антифашистките борби и граждани.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

!!!11:50 - 23.07.2012
Лазареееееееее ти не си ли на работа бе? И като какъв ти поднасяш цветя? леле до къде стигнах ме ..
читател11:33 - 23.07.2012
Благодаря за реакцията, моля, четете повече!
читател11:26 - 23.07.2012
Ееее, прости народеееее, да сте чували за Христо Ботев и неговото "На прощаване"? А да сте чували за Никола Вапцаров и "Прощално"? И искаме децата да знаят. Как да знаят като отвсякъде ни залива тотална безпросветност и простота!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK