РЗИ-Благоевград: На 21-ви няма да се издават направления, от 22-ри - по 30 на ден

Снимка: Infomreja.bg

ВАЖНА информация! Причината е изчерпан лимит

Жителите на Югозападна България няма да получават медицински направления в рамките на ден.

Това обявиха от Регионалната здравна инспекция.

В заповед, разписана днес от директора Калоян Калоянов, гласи:

„Уважаеми граждани, утре 21.10.2020 г, няма да бъдат издавани „Направления за медико-диагностична дейност“ поради изчерпан лимит. От 22.10.2020 г. отново ще се възобнови издаването на направления до 30 броя на ден.“

БГНЕС припомня, че в Благоевград – община, има най-много случаи на коронавирус инфекция, което налага издаването на направления за ПСР тестване.

От месеци опашките пред Инспекцията и лабораториите в града не спират.

Вчера, при посещението на здравния министър в областта, директорът на РЗИ-Благоевград, обяви:

"Засилили сме проверките и през деня и по нощните заведения. Затваряне на заведения и търговски обекти или носенето на маски на открито са доста драстични мерки и засега няма необходимост от въвеждането им. По-меките мерки, които действат в момента, са масови проверки на всички обекти с обществено значение, обществен транспорт, училища, детски градини, домове за социални услуги - всичките са рискови групи".

По думите му в областта има известно завишаване на случаите на COVID-19, но като цяло България засега стои добре сред другите европейски държави и няма място за притеснения. 

Днес от Община Благоевград призоваха жителите да погасяват битовите си сметки онлайн, а Община Гоце Делчев забрани провеждането на сватби с повече от 10 души. Остава и наложения вечерен час за учениците.

В Благоевград също важи заповед за ограничаване на масовите мероприятия до 75% капацитет на хора в помещение. В Разлог градският пазар е стопиран като мярка срещу разпространението на вируса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK