ЕС въвежда правила за ценообразуването при наемане на автомобил

Снимка: Infomreja.bg

Вследствие на призив на Европейската комисия и органи за защита на потребителите от ЕС пет водещи дружества в сектора — Avis, Europcar, Enterprise, Hertz и Sixt — промениха начина на представяне на цените за наемане на автомобили, правейки ги абсолютно прозрачни за потребителите.

Към момента засегнатите дружества все още не са изпълнили изцяло някои от ангажиментите си, за да могат Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС да обявят, че тези дружества съблюдават изцяло потребителското право на ЕС. В публикуваната днес оценка се посочва, че Enterprise и Sixt са направили всички изисквани промени. Avis се е ангажирало да извърши оставащите промени до май 2019 г. Europcar, което понастоящем включва Goldcar, ще извърши оставащите промени до юни 2019 г. Hertz е поело ангажимента да направи всички нужни промени най-късно до края на първото тримесечие на 2020 г.

Дружествата поеха ангажимента:

  • да включат всички такси в общата цена при резервиране;
  • да опишат ясно основните услуги, свързани с наемането, в реда и условията на всички национални езици;
  • да посочат ясно в офертата цената и подробности за незадължителни допълнителни услуги, например застраховки, които намаляват дължимата сума в случай на щета.

Европейската комисия и националните органи за защита на потребителите, участващи в Мрежата за сътрудничество в областта на защитата на потребителите, ще следят внимателно извършването на оставащите промени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK