Промотират Банско като ски дестинация в ЮАР

снимки: Община Банско

Извънредният и пълномощен посланик на ЮАР Н. Пр. Шийла Камерър се срещна с кмета на Банско Георги Икономов, председателя на Общинския съвет Владимир Колчагов и заместник-кметовете Сашка Въчкова, Александър Мацурев и Стойчо Баненски. Акцент на срещата, която се състоя по инициатива на Н. Пр. Шийла Камерър, бе промотирането на Банско като ски дестинация в ЮАР.

Дипломатът определи Банско като изключително привлекателна дестинация за туризъм и отдих за населението на ЮАР и сподели с ръководството на Община Банско идеята си да се наблегне на рекламата на курорта, за да могат южноафриканците да посетят курортния град, да се насладят на прекрасните условия, които предлага ски зоната и да се запознаят с бита и културата на Банско.

Н. Пр. Шийла Камерър отправи покана през месец май община Банско да вземе участие в туристическо изложение в Дърбан, ЮАР, което е широко отворено за туроператори и масова публика. Според нея представянето на Банско на престижния форум ще бъде изключително полезно и ще доведе до увеличаване интереса на туристите към българския ски център.

Кметът Георги Икономов изрази задоволството си от дадената висока оценка за Банско и каза, че той и екипът му ще направят всичко необходимо за запознаването на южноафриканците с дестинацията Банско.

В края на разговора кметът Георги Икономов и Н. Пр. Шийла Камерър си дадоха обещание за бъдещи съвместни контакти и сътрудничество в областта на туризма. Освен пожелания за здраве и успех през новата година, двете страни си размениха и традиционни сувенири от Банско и ЮАР.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK