Променлива облачност, на много места до слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

По-значителна облачност преди обяд на североизток, а вечерта на запад

Днес ще има променлива облачност, над много райони намаляваща по-често до слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточните райони, а вечерта над Западна България и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 16° в североизточните райони до 26° в крайните югозападни.

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и в сутрешните часове на отделни места все още са възможни превалявания. По-късно през деня облачността ще намалее. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 16-20°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 13 мин. и залязва в 19 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 13 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 20 мин. и изгрява в 20 ч. и 01 мин. Фаза: пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK