Променлива облачност и днес

Снимка: Infomreja.bg

На места в Югозападна България ще превали

Днес облачността ще е променлива, над югозападната половина на страната - по-често значителна и на места там, главно след обяд, ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Лудогорието - умерен и поривист вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Западна и Централна България - по-често значителна и на места, главно след обяд ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд ще има по-значителни, временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 19 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 18 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 4 мин. и изгрява в 19 ч. и 15 мин. Фаза: два дни преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK