Променлива облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

На места ще има превалявания

Днес облачността ще е променлива, предимно купеста и купесто-дъждовна. На места ще има валежи, след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще е ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са от 22°-23° в северозападните райони до 29°-30° в южните.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На места ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Ще е ветровито със силен до временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще е ветровито с умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето още преди обяд ще отслабне и ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 10 мин. и залязва в 19 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 21 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 52 мин. и изгрява в 18 ч. и 48 мин. Фаза: три дни преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK