БСП подкрепя Симеонов за хазарта

Снимка: Infomreja.bg

„Мини управленска програма” – така лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече пакета от законопроекти, които вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов й представи на специална среща днес. Става дума за 4 закона „по много важни въпроси в държавата”, посочи тя.

 „Ситуацията ми изглежда странна. Излиза се от принципите в парламентарната държава. Не се излиза като предложение от Министерския съвет, а всяка партия от управляващото мнозинство тръгва със самостоятелни законодателни големи програми и търси плаващи мнозинства. Това е нова ситуация“, допълни Нинова.

Според Нинова вицепремиерът търси съдействие извън мнозинството, за да си гарантира предварително, че има възможност за подготвените от него законодателни инициативи. В отговор на въпрос обаче тя подчерта, че добри за България текстове ще бъдат подкрепени в зала от БСП, даже и да дойдат от Министерския съвет.

По думите й обаче срещата не променя позицията на партията, че правителството трябва да си ходи.

Сред обсъжданите текстове е предложението за ограничаване на рекламите на хазартни игри. Тези текстове ще бъдат подкрепени от социалистите, след като и ГЕРБ по-рано днес застанаха зад тях. Мандатоносителите не приемат идеята на националистите за връщане на пушенето в заведенията, докато БСП още не са решили.

Нинова обясни, че групата ще гласува „по съвест”, защото около половината депутати са на едната позиция, а другите – на другата.

Тепърва „червените” ще коментират предложените промени в ЗУТ и Закона за местни данъци и такси, като ще имат позиция след седмица.

Валери Симеонов ще се срещне с „Воля” през следващата седмица, като е говорил с Корнелия Нинова да му съдейства ДПС да бъдат запознати с инициативите на националистите.

„Да направя среща с ДПС, означава да ги легитимирам като политическа сила. За нас те са мафиотска структура“, подчерта вицепремиерът./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd