Промени в Общинския съвет в Кюстендил

Асен Димчев /най-вдясно/, снимка: infomreja.bg

Предстои промяна в състава на кюстендилския Общински съвет след днешното решение на Административния съд, с което Асен Динчев от Коалиция „Земеделци - предприемачи за Кюстендил” влиза в местния парламент за сметка на втория мандат на РЗС.

С решението на съда се отменя решението на Общинската избирателна комисия за резултатите от изборите и разпределението на мандатите. Комисията трябва да извърши ново преразпределение на мандатите, което вече е извършено от съда. Съдът посочва, че броят на действителните бюлетини е различен от броя, установен от Общинската избирателна комисия. Извадени са всички гласове от секцията в село Коняво. Съдът признава за действителни 129 определени за недействителни бюлетини. Те касаят всички участници в избора за Общински съвет.

„Допълнителни гласове получават всички партии и коалиции, няма тенденция. Изборът не е опорочен изцяло, а частично. Има аналогия на грешка в пресмятането”, коментира съдия Даниела Петрова.

Изключени от вота са и резултатите от секцията в село Коняво, където изборите за кмет бяха касирани. Решението подлежи на обжалване в рамките на 7 дни пред Върховния административен съд. След обявяването на решението представителят на „Ред, законност и справедливост” Младен Ризов заяви, че ще го обжалва. Асен Динчев отказа коментар. Съдът присъди ОИК да плати разходите по делото за адвоката му Асен Икономов, в размер на 100 лв.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK