Задържаха обявен за международно издирване за трафик на наркотици

Снимка: Infomreja.bg, архив

Предвиденото наказание е 16 години лишаване от свобода

Вчера от служители на група „Издирване“ при ОДМВР-София, е установен и задържан обявен за международно издирване мъж.

Европейската заповед за ареста му е издадена от Дания във връзка с наказателно производство за трафик на наркотици и психотропни вещества.

Предвиденото наказание за  извършеното от него престъпление е 16 години лишаване от свобода. С прокурорско постановление 52-годишният мъж от с. Нови хан е задържан за срок до 72 часа.

След активно разследване от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и отдел „Разследване“ при ОДМВР-София, проведено под надзора на Софийска окръжна прокуратура, са събрани достатъчно доказателства срещу извършител на тежко престъпление в пирдопското село Петрич.

Около 11.17 часа на 9 март в полицията бе подаден сигнал за намерена мъртва в дома й 79-годишна жена. При огледа на местопроизшествието по тялото й бяха открити множество следи от насилие, във връзка с което бе задържан нейният син. Вчера 56-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 116, ал.1, т.3, вр. чл. 115 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор е задържан за срок до 72 часа.

Около 16.30 часа вчера, в хода на полицейска операция, криминалисти от РУ-Костинброд спрели и проверили лек автомобил „Ауди А3“. В багажника на колата те открили четири пластмасови туби, пълни с общо 120 литра дизелово гориво, за които водачът не представил документи за произход. Горивото е иззето, а 42-годишният мъж- задържан за срок до 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Агенция „Митници“ за вземане на отношение по компетентност.

Две каруци, превозващи незаконно добита дървесина, бяха установени вчера в землището на с. Литаково при съвместни проверки от служители на РУ-Ботевград и Регионалната дирекция по горите. От първата са иззети 1.5 кубика немаркирани дърва за огрев от видовете „дъб“ и цер“, още 1.5 кубика от видовете „цер“ и „габър“ са иззети от втората. На водачите- мъже от същото село, са съставени актове по Закона за горите. Каруците и дървесината са иззети по надлежния ред.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK