С гаранция от 100 000 лв. съдът осигурява спокойствие на Манолев

Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняеми бившия заместник министър на икономиката Александър Манолев и Ана Димитрова за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, извършено от двамата в съучастие и при условията на продължавано престъпление /по чл.248а, ал.3, вр. ал.2 вр. чл. 20, ал.3 и ал.4 вр. чл. 26, ал.1 от НК/.

Наказателната отговорност на Манолев и Димитрова е ангажирана за това, че в периода от началото на месец януари 2013 г. до 14.10.2015 г. в гр. София, гр. Сандански и гр. Благоевград, в съучастие - Манолев като подбудител и помагач, а Ана Димитрова в качеството й на търговец  - ЕТ „Агротрейд - Ана Димитрова“ гр.Сандански като извършител, са представили пред Държавен фонд „Земеделие“, Областна дирекция „Земеделие“ гр. Благоевград и Дирекция „Оторизация на плащанията по прилагане на мерките за развитие на селските райони“, Отдел „РРА“ гр. Благоевград неверни сведения в Заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността „Чинар куши“, землището на гр. Сандански и приложени към него документи и в Заявка за плащане от 14.10.2015 г. и приложени към нея документи. Неверните сведения са представени, за да получи търговецът - ЕТ „Агротрейд - Ана Димитрова“ средства от фондове, принадлежащи на ЕС – „Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони“ в размер на  391 160 лева.

На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2 000 лева, а на Александър Манолев – гаранция в размер на 100 000 лева.

Продължават действията по събиране на доказателства, разпити на свидетели и назначаване на експертизи.

От ДФЗ са изискани и получени и всички други заявления за директни плащания от ЕТ „Агротрейд - Ана Димитрова“, финансирани със средства на Европейския съюз. Получените субсидии, както и декларираните данни по тях също са предмет на разследване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK