Задържан е извършителят на въоръжен грабеж на банковия офис в София

Снимка: МВР

Предстои материалите да бъдат докладвани на прокуратурата

Още в рамките на вчерашния ден извършителят на грабежа от столичен банков офис в ранните часове, беше установен и задържан. С него колегите работиха цяла нощ. Благодаря за бързата реакция не само на колегите от СДВР, но и от ГДНП, които неизменно се включват при такива тежки криминални престъпления. Техни представители има в момента и във Враца, и във Шумен, които помагат в разследването на криминалистите.

Това съобщи главният секретар на МВР, гл. комисар Ивайло Иванов. Той уточни, че към този момент има безспорни доказателства, свързани с извършителя на грабежа. Предстои материалите да бъдат докладвани на прокуратурата.

Още от получаването на сигнала, прокуратурата бе уведомена и под техен надзор бяха извършени всички полицейски действия, включително и оперативно-издирвателните. Всяко едно наше действие се съгласуваше с цел събиране на годни доказателства, допълни  още гл. комисар Иванов.

Ръководителят на СРП Невена Зартова благодари на криминалистите, работили професионално по случая. Тя поясни, че предстои днес материалите по него да се докладват на Софийска районна прокуратура. Отговорът ни към извършители на подобни престъпления ще бъде адекватен, те ще бъдат установени, задържани и предадени на прокуратурата, заяви категорично ст. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Той посочи, че в хода на разследването на случая криминалистите са били подпомогнати и от граждани и апелира хората, забелязали лица със съмнително поведение, веднага да подават сигнали за това.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK