"Една рота автомати, пистолети, гранатомети" разкриха при спецакция

Снимки: МВР

Картечници, десетки автомати, спусъци за РПГ-та, черен барут и огромно количество боеприпаси са открити при спецоперация на ГДБОП.

Подробностите по проведените две реализации на територията на столицата и Казанлък оповестиха днес на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и разследващият прокурор Евгения Станкова.

Те оцениха високо професионализма на служителите от отдел „Контратероризъм“, които заедно със Специализираната прокуратура  работиха денонощно за да се достигне до успешния край на операцията.

В хода й от склад в столичен квартал са иззети десетки обезопасени автомати, картечници, скорпиони, спусъци на картечници, както и торби с части за тяхното привеждане в действие, десетки хиляди патрони.

Бе пояснено, че само количеството барут е било достатъчно за унищожаването на цялата жилищна кооперация, където се е помещавал складът.

При сделка, осъществена на територията на Казанлък са установени и иззети още 15 калашника и 15 пистолета със заглушител, открита е и печатница за фалшиви лични документи.  

Лично от премиера Бойко Борисов днес министрите от правителството научиха за двете спецакции срещу незаконното разпространение на оръжие в страната, съобщи бТВ. В началото на заседанието на кабинета той накратко разказа на подчинените си за двете операции.

„Толкова много оръжие хванахме, колкото специалните бригади нямат – а и същото по качество”, посочи министър-председателят.

Той обърна внимание на военния министър Красимир Каракачанов, че част от автоматите са били „с такива заглушители, Краси, като за специалните части, баретите”. На последвалия коментар да се ползва заловеното за превъоръжаване на армията, Борисов посочи, че става дума за „една рота автомати, пистолети, гранатомети”.

„Бяха броили до 40 000 патрона, че до 40 000 могат и сега наново, повече са”, допълни премиерът, цитиран от бТВ.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK