Прокуратурата в Дупница се зае със стрелбата по време на връчване на призовка

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Дупница образува досъдебно производство срещу полицейски служител от Районното управление за причиняване на средна телесна повреда при изпълнение на службата - престъпление по чл. 131, ал. 1 от НК.

На 24.07.2017 г., около 15.30 ч., служител на РУ-Дупница посетил адрес в града, на ул. „Саморанско шосе“, за връчване на призовка. Излезлият от дома - криминално проявеният С. М., нападал служителя на реда, като извадил нож и започнал да го размахва.

Полицаят извадил служебния си пистолет, произвел предупредителен изстрел във въздуха, след което стрелял в краката на М.

Куршумът преминал през меките тъкани на дясното му бедро и се забил в лявата подбедрица на мъжа, причинявайки средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на долен ляв крайник.

На пострадалия С. М. била оказана спешна медицинска помощ, след което той бил транспортиран във ВМА-София.

В хода на образуваното от РП-Дупница досъдебно производство са извършени всички възможни първоначални следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, взети кръвни проби за наличие на алкохол и наркотични вещества от участващите в инцидента.

Полицейският служител е предал доброволно служебния си пистолет за назначаване на експертиза.

Разследването на случая се извършва от следовател при Окръжна прокуратура – Кюстендил под надзора на Районната прокуратура в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK