Прокуратурата в Благоевград не е съгласна с присъдата на данъчен, взимал подкупи

Снимка: Infomreja.bg

Съдът е наложи на Г.Ц. наказание от две години „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да заема контролна дейност в държавни или общински органи за срок от две години.

Г.Ц. е бил привлечен към наказателна отговорност, след като по време на претърсване в чантата му е била открита парична сума в размер на 1000 лева, предадена му като подкуп.

Досъдебното производство срещу данъчния служител е приключило за малко повече от месец, след което на 31.03.2017 г. Окръжна прокуратура – Благоевград, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт за извършено от него престъпление по чл. 301, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Подсъдимият Ц. заемал длъжността на главен инспектор по приходи в ТД на НАП-София, отдел „Оперативни проверки“.

В периода 22.02.2017 г. – 28.02.2017 г., на различни места в гр. Разлог, той поискал подкуп, за да не състави акт за установяване на административно нарушение.

При проверка на хранителен магазин, стопанисван от ЕТ „Б. – Г.Б.“, и констатирана разлика в касата на търговския обект в размер на 41.81 лв., той поискал подкуп от 1500 лв.

Няколко дни по-късно, в изнесено работно място на ТД на НАП в София Ц. приел от представител на ЕТ плик със сумата от 1000 лв., за да не състави акт.

Окръжна прокуратура – Благоевград, подготвя протест срещу присъдата на първоинстанционния съд, която счита за несправедлива, с оглед вида на наложеното от съда наказание.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za
loading...