Прокуратурата в Благоевград изправя пред съда водач, ранил тежко пешеходец

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу В.Н. за нарушение на правилата за движение при управление на лек автомобил, причинило постоянно разстройство на здравето на пешеходец. 

Инцидентът е станал на 21 април 2014 г. по обяд на главен път Е-79, в близост до пътен възел Железница. Докато управлявал собствения си лек автомобил "Ситроен Ц3" в посока от Сандански към Благоевград, В.Н. се включил от крайпътна територия в международното шосе, без да пропусне движещия се зад него пътнически автобус с марка "Сетра". 

Заради необмислената маневра на обвиняемия последвал удар между двете превозни средства, в резултат на което автомобилът му се завъртял в посока село Железница и ударил намиращия се до мантинелата пешеходец И.А.С. 

На пострадалия по непредпазливост била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в шийна травма - контузия на гръбначния мозък, което довело до постоянно разстройство на здравето и пареза на четирите крайника. 

Престъплението е по чл. 343, ал.1 от Наказателния кодекс. Предстои насрочването на съдебно заседание в Благоевградския районен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK