Прокуратурата разследва злополуката в тунел "Железница"

Снимка: Infomreja.bg

Сред пострадалите е и техническият ръководител на обекта

Под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 134, ал.1, т.2 НК. 

Към настоящия момент е известно, че днес, 24.06.2020 г., в строящия се тунел в района на симитлийското село Железница, представляващ част от автомагистрала „Струма“, се срутила скална маса и пръст.

Вследствие на инцидента били затрупани трима от работещите служители на фирмата-изпълнител.

Действията по разследването са започнали с оглед на местопроизшествие в присъствие на дежурен прокурор, главен разследващ полицай на 01 РУП – Благоевград, както и на поемни лица и технически помощници.

Сред пострадалите са техническият ръководител на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) - с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крака и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро.

По информация на лекуващите лекари, тримата мъже са в съзнание и са контактни.

На прокурора от Районна прокуратура – Благоевград, е предадена на място документация на дружеството, осъществяващо строежа на тунела, включително периодични и ежедневни инструктажи.

Провеждат се разпити на служителите, които били на смяна по време на инцидента - двадесет и едно лица, което ще приключи до края на днешния ден.

Предстои назначаване на експертизи, както и други действия по разследването.

Днес заради инцидента на място пристигна лично премиерът Бойко Борисов, придружен от председателя на Националния оперативен щаб, ген. Венцислав Мутафчийски и строителния министър Петя Аврамова. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK