Учиха първолаци как да пазят природните води от замърсяване

Снимки: Личен архив

Проведоха занимания по интереси в 1 “е“ клас на ОУ „Св. св.Кирил и Методий“- Кюстендил

Учениците от 1 "е" клас на ОУ „Св. св.Кирил и Методий“- Кюстендил, с допълнителен адрес „Спартак“ 21, проведоха с г-жа Ирина Вучкова интересен час за Занимания по интереси „Екология“ на тема „Замърсяване на природните води“.

Гост – консултант по науки бе г-жа В. Кръстева – родител на първокласник. Чрез експерименти и модели, учениците усвоиха знания за свойствата на водата и за видовете отпадъци в природните води. Формираха компетентности за работа в екип, умения за експериментиране и моделиране и умения за оценяване ефекта от човешката дейност върху състоянието на околната среда. Работата в групи по 4 деца, дава възможност всяко дете да участва в екипната дейност.

Учениците стигнаха до следните изводи: Има по-леки и по-тежки вещества от водата. По-тежките потъват, а по-леките плуват на повърхността на водата. Човекът замърсява реките, моретата и океаните с твърди и течни вещества, които се натрупват на дъното или плуват на повърхността. Голяма част от животните и растенията умират в замърсените води. Когато човекът пази природата чиста, тя му се отблагодарява многократно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK