Прокуратурата разследва рецидивист, извършил грабеж в с. Гара Лакатник

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият влязъл в къщата на самотно живеещ

Софийска окръжна прокуратура е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.П. (на 47 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления – грабеж и незаконно държане на боеприпаси.

Около 12 ч. на 01.04.2020 г., в с. Гара Лакатник, община Своге, махала „Държанчова нива“, в района на местността „Бързевица“, обвиняемият влязъл в къщата на самотно живеещия С.П. Той нападнал мъжа като му нанесъл удар в областта на слепоочието с дръжка на газово-сигнално късоцевно оръжие – пистолет м. „Blow Compact”. След това произвел изстрел и го заплашил с думите: „Давай парите, знам, че имаш пари“, „Знам, че си взел пенсия“ „Седай тука, нема да шаваш“, „Всичко знам, знам кога взимаш пенсия“, Давай парите, ще те трепа“. Излизайки от стаята, добавил „Да не си посмял да се обадиш на полицията, аз пак ще се върна“ и „Да не си смеел да се обадиш, че ще те трепя“. Грабителят отнел от пострадалия парична сума в размер на 89 лева и мобилен телефон.

С.П. не посмял да се оплаче в полицията, тъй като се страхувал, но впоследствие споделил за случилото се на негова позната, която уведомила полицейските органи.

Освен това, в периода от неустановена дата до 03.04.2020 г., в обитавана от обвиняемия Р.П. къща в същото село, той държал боеприпаси за гладкоцевно ловно оръжие, за което нямал надлежно разрешение. В платнен сак били открити седемнадесет ловни патрона.

Престъпните деяния са били извършени от обвиняемия Р.П. в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление.

Предстои съдът да се произнесе по внесеното искане за определяне на мярка за неотклонение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK