Прокуратурата разследва опита за убийство в Плетена

Снимка: Infomreja.bg, архив

Цветан Марински ще бъде задържан за 72 часа

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Благоевград се води разследване за извършен опит за убийство - престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК.

Досъдебното производство е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.

Вчера вечерта, 13.06.2020 г., в махала „Забърдо“, възникнал скандал межу жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот.

Единият от участниците - Цветан Марински, разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост.

Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му. След вербални нападки между страните, 57-годишният Марински прострелял съседа си - 35-годишен мъж.

Извършителят на престъпното деяние е бил задържан от органите на реда, а оръжието – пистолет „Макаров“, иззето.

Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието.

Пострадалият 35-годишен мъж е бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев, а по-късно - във Военномедицинска академия.

Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област.

Раненият е семеен, баща на две деца.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели.

Предстои, с постановление на наблюдаващия прокурор, извършителят да бъде задържан за срок до 72 часа. Предстои, както и внасяне на искане в съда за
определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Цветан Марински е бивш горски надзирател в ДЛС "Дикчан". Той бе дисциплинарно уволнен заради злоупотреба със служебно положение.

Разследването продължава, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

miljo20:21 - 07.04.2021
ami zahtoto 4akaha padaneto na tikvata ot vlast
гюрсо20:20 - 07.04.2021
ами защо тогава ленко , мименов и шефа на горското не са още във бобовдол и то до живот.
дамбовеца20:16 - 07.04.2021
джевдет чакъров не е подписал УТО 395 /12.02.09 г .на фалиралата фирма м. август 2007г. на ет румен арнаудов-ленко с. плетена - комшия на онбашиски зачо, истината е че това уто е фалшифицирано от марчовеца от с. марчево заедно със неговите 388 и 389във гаража му, мосв не знаят за това, подписа на министър джевдет чакъров е фалшифициран, толкова фашименти има около ленко, мименов и директорите на горското че всички се чудят как горския е още жив.
коко динев18:16 - 07.04.2021
червените убийци действат без съд и присъда, те ще убият горския бавно и мъчително по руски тип убийства, репресий, поръчкови убийства, уволнения, грабежи, палежи, интриги, той докато отиде на фаза дело ще бъде вече мъртъв, това представляват червените гадове от групировката герб , те са безскрупулни изроди.

FACEBOOK