Прокуратурата разследва измама с обещания за работа в АЕЦ "Козлодуй"

Снимка: Infomreja.bg, архив

За това престъпление законът предвижда „лишаване от свобода“ от една до шест години

Под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй, се води разследване за извършена измама - престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че в продължение на няколко месеца - в периода от август до ноември 2019 г., чрез въвеждане в заблуждение на Б.Д., с цел имотна облага, била нанесена вреда в размер на 9 000 лева.

След събрани доказателства за извършената измама, в качеството на обвиняема е била привлечена П.Д.

Жената обещала съдействие пред заместник-изпълнителния директор на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД относно започване на работа в дружеството, на длъжност „Ръководител договори в складово стопанство“. Заявила и размера на стартовата заплата – 3 500 лева. За „услугата“ П.Д. получила парична сума в размер на 9 000 лева.

В хода на разследване на престъплението, П.Д. е била задържана. По искане на Районна прокуратура – Козлодуй, й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За деянието по чл. 209, ал. 1 от НК – набавяне на имотна облага чрез възбуждане или поддържане на заблуждение, с причиняване на имотна вреда, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK