Прокуратурата разследва инцидента с асансьора в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Въпросната платформа била предназначена единствено и само за леки товари

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград, са започнали действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 134, ал. 1 от НК. То е за причиняване на телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

При оглед на местопроизшествието е било установено, че в сграда на шивашки цех, на ул. „Даме Груев“ в гр. Благоевград, при неправомерно ползване на транспортен хаспел, пострадали три лица. Въпросната платформа била предназначена единствено и само за леки товари. Въпреки изричната забрана и поставени знаци да не се ползва от хора, тримата пострадали се качили на нея.

По първоначални данни, причината за инцидента е скъсване на окачващото въже непосредствено под закачащата кука на съоръжението. Вследствие на падането от височина около 2-3 метра били причинени травматични увреждания на двама мъже и жена – охлузвания, фрактури на лакът и пета.

Разследването продължава.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, сигналът за инцидента е подаден в 10.50 часа тази сутрин от сградата на Изчислителния център в града, в която се помещава Службата по вписванията, а на втори етаж има шивашки цех.

Именно там е бил авариралият асансьор, който води до цеха.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK