Кокаин, марихуана и MDMA иззеха при полицейски акции в Ихтиман и Ботевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Задържани са четирима мъже- единият е с повдигнато обвинение

Около 23.45 часа на 17 октомври, в района на бензиностанция на главен път 1-8, автопатрул на РУ-Ихтиман предприел проверка на лек автомобил „Тойота“. В хода на проверката, от 40-годишния водач било иззето полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на кокаин.

При последвалото претърсване на автомобила полицейските служители открили още девет полиетиленови пликчета и топче с идентично съдържание. Установеното количество кокаин, с общо тегло 25.80 грама, е иззето, а по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Ихтиман.

След проведени множество процесуално-следствени действия мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Действията по разследването продължават.

За държане на наркотично вещество ден по-рано в ареста на РУ-Ихтиман попаднал и 22-годишен местен жител. Той бил проверен около 20.30 часа в района на градски парк, при което от него били иззети три полиетиленови опаковки със жълтеникаво-зеленикава растителна фракция със сладникав мирис.

Младият мъж признал пред униформените, че това е наркотично вещество „билка“, а при извършения полеви наркотест веществото с тегло 1.16 грама реагирало на MDMA. По случая е регистрирана преписка, работата по която продължава.

Около 22 часа на 16 октомври, в жк. „Васил Левски“ в Ботевград, при провеждането на полицейска операция, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-София извършили проверка на 18-годишен местен жител.

Младежът е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити и иззети 10 полиетиленови топчета със суха тревиста маса, реагираща на марихуана, с общо тегло около 13 грама.

В полицейския арест ден по-късно попаднал и втори млад ботевградчанин. 20-годишният бил проверен от криминалистите от областната дирекция около 23.30 часа, при което от него били иззети две топчета с общо 17 грама суха тревиста маса- марихуана и кутийка от шоколадово яйце  с още два грама от същата дрога.

По двата случая са образувани досъдебни производства, пълното документиране на които продължава под наблюдението на районната прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK