Прокуратурата проверява състоянието на зоопарка в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира и започна проверка по река на Надзора за законност след информация, изнесена от Нова телевизия.

Информацията е публикувана на сайта на медията на 19 март и касае състоянието на зоопарка в Кюстендил и в частност физическото състояние на отглежданите в него животни.

Проверката е възложена на РИОСВ - Перник. В хода на инспекцията ще се изяснява спазват ли се разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие и приетата в съответствие с него НАРЕДБА № 6 от 23.10.2003 г.

Наредбата регламентира минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни, както и изисквания и условия, при които следва да се отглеждат животните в зоологическите градини.

При извършване на проверката следва да се установи спазват ли се цитираните нормативни актове при отглеждането на животните в Зоологическата градина в Кюстендил, има ли нарушения на съответните актове, предприетите действия и действията за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, действия предприети за санкциониране на виновните лица и издадени административни актове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK