Големият въпрос: Оставката на Цветанов? Председателят на ГЕРБ лети за САЩ

Снимка: Infomreja.bg

Цветан Цветанов ще бъде на работно посещение във Вашингтон, където в периода 24-26 март ще участва като специален гост в Конференцията по политики на Американско-израелския комитет по обществени въпроси (AIPAC).

Това съобщиха днес от пресцентъра на ГЕРБ.

Сега най-големият политически въпрос е дали Борисов ще поиска оставката на Цветанов. След като Цачева сама пожела да не бъде правосъден министър, а премиерът пък потърси и получи оставката на Ваня Колева, остава да бъде решена съдбата на Цветан Цветанов и Вежди Рашидов.

Цветанов, наричан дясната ръка на Борисов, пръв бе замесен в скандала с евтините апартаменти като от Брюксел премиерът коментира, че който е виновен, ще си понесе последствията. Част от изказването на Борисов бе още, че е създал ГЕРБ, за да се бори с корупцията.

Вчера пък самият Цветанов коментира от Стара Загора, че би поискал извинение, ако се окаже, че сделката с апартамента е законна.

Председателят на ГЕРБ ще лети за САЩ по покана  на Морт Фридман - председател на комитета и Хауърд Кор - главен изпълнителен директор.

Тридневната конференция събира участници от цял свят и редица водещи политици, експерти, дипломати и представители на неправителствения сектор и бизнес средите.

Като представител на правоохранителната общност с дългогодишен опит, включително в изпълнителната власт, Цветанов също така ще вземе участие като говорител в  Международния форум по сигурност, който се провежда в рамките на конференцията. Целта на форума е обмен на добри практики и дебат по развитието на текущите въпроси и предизвикателства в сектор сигурност.

По време на престоя си Цветанов ще проведе и редица двустранни срещи.

Какво твърдят спекулациите?

Следващата година предстоят избори за нов главен прокурор. На мястото на Сотир Цацаров застава Иван Гешев, а Цацаров поема поста на Цачева.

Самата Цачева остава депутат в ГЕРБ.

Обществена реакция или как политиката стана на майтап...

"2 бушона в сградата на ГЕРБ изгоряха".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK