Прокуратурата проверява и ДФ "Земеделие"

Снимка: ДФ "Земеделие"

От прокуратурата счетоха, че изрично трябва да уточнят изказвания на министъра на земеделието Румен Порожанов по отношение на проверките на къщите за гости.

След продължилите няколко дни поред изявления на министъра от прокуратурата уточняват, че проверка тече на работата на самия Държавен фонд "Земеделие" и на Министерството на земеделието и храните. Проверката не се осъществява съвместно с тях, посочват от прокуратурата.

Проверките се извършват в рамките на правомощията на прокуратурата, възложени са на органите на МВР и не се осъществяват съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите, нито с Държавен фонд "Земеделие".

Предметът на проверките обхваща и работата на тези държавни органи по програмите, финансирани от Европейския съюз.

От прокуратурата припомнят, че на 23.04.2019 г. по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, на Главна дирекция " Национална полиция" - МВР са възложени проверки на всички проекти по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 г. - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости.

Проверка е разпоредена и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Да12:29 - 03.05.2019
Инспекторатите към фонда не работят и се прикриват бях ги информирал за проверка на пасища но прикриха Манолев
Код за сигурност, въведете кода l9n