Прокуратурата: Жертвата в "Струмско" е простреляна

Снимка: Стопкадър, Нова телевизия

Не заклана, а простреляна е 58-годишната жена, убита в кв. "Струмско".

Жената е починала в резултат на огнестрелна рана в областта на гърдите, обясни за NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Според първоначалните данни е стреляно от упор с гладкоцевно оръжие и то от малко разстояние. На място има и съдебен лекар. Предстои да се назначат балистична и ДНК експертизи. Към този момент няма установен извършител. Издирва се и се надявам съвсем скоро да узнаем кой е той”, поясни Арнаудова.

По повод появилата се информация в медиите, че се издирва 40-годишен мъж във връзка с престъплението, Арнаудова обяснии, че има такова издирване, но то е във връзка с друго разследване на прокуратурата в Благоевград.

 „Ще се установи дали той е извършителят на престъплението. Мъжът се издирва заради противозаконно отнемане на моторно превозно средство, собственост на дъщерята на починалата жена. Това е и една от версиите на разследването. Този мъж е с криминално досие и е осъждан. Това разследване е започнало на 20 юли. Не се изключва и вероятността извършителят да е друг”, обясни говорителят на главния прокурор.

Стана ясно, че убитата жена е трябвало днес да дава показания в съда заради нападението над дъщеря й. Именно затова не се изключва вероятността убийството да е поради тази причина./ Нова ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK