Прокуратурата иска постоянен арест за наркодилърите Тодор и Димитър Шопови от Гоце Делчев

Снимка: МВР, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Тодор и Димитър Шопови за наркоразпространение. Двамата са баща и син от Гоце Делчев. 

За времето от 23.30 часа в петък до 02.30 часа в събота по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжната прокуратура, в качеството на свидетели са разпитани две лица, които са посочили, че са закупили наркотични вещества от 31-годишния Димитър Шопов. 

С протоколи от двете дати въпросните лица са предали доброволно на органите на досъдебното производство купената дрога, а именно - 1.9 грама канабис, 1.4 грама амфетамин и 1.43 грама канабис.

На 18 март са предприети действия по разследването, в хода на които като единствена възможност за събиране и запазване на доказателства за времето от 03.00 до 04.30 часа е извършено претърсване в жилище в Гоце Делчев, обитавано от Димитър Шопов. Там са открити 550,22 грама коноп /марихуана/, 925 грама хероин, 75.7 грама амфетамини и 3.02 грама кокаин. 

При условията на неотложност е извършено претърсване и изземване и в дома на бащата на Димитър - Тодор Шопов, където са намерени 102 грама амфетамини.

На същата дата Димитър Шопов е привлечен в качеството на обвиняем за разпространение и държане с цел разпространение на наркотични вещества, при условията на опасен рецидив, тъй като той вече е осъждан два и повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за две от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 НК. 

По отношение на 56-годишния Тодор Шопов е предявено обвинение за държане с цел разпространение на наркотични вещества. 

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа от наблюдаващия прокурор, с оглед осигуряването им пред съда за разглеждане на внесено от Окръжна прокуратура - Благоевград искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 

Предстои разглеждане на делото от Окръжния съд в Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK