Прокуратурата иска постоянен арест за 67-годишния мъж от Жиленци, обвинен за убийството на съседа си

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на 67-годишния А. Атанасов от с. Жиленци, обвинен в умишлено убийство. Престъплението е по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 10-и юни в РУ МВР - Кюстендил е получен сигнал от сина на 68-годишния Иван Илиев за това, че баща му, който живеел в къща в махала „Мазнево“ в с. Жиленци, е в неизвестност от сутринта на 08.06.2017 г. 

Мъжът е бил обявен за общодържавно издирване. В хода на провеждани в продължение на няколко дни оперативно–издирвателни мероприятия в района на с. Жиленци и разпити на съседи, полицейските служители са установили, че Илиев общувал и често посещавал негов съсед – обвиняемия А. Атанасов.

На 15.06.2017 г. разследващите са посетили имота, обитаван от Атанасов в с. Жиленци. При разговора с него, той заявил, че не е виждал Илиев, като се държал гузно и притеснено и често поглеждал към купчина натрупана трева в двора. 

Поради оплаквания за здравословно състояние Атанасов е бил закаран в Спешен център – Кюстендил. 

При направен оглед в двора на Атанасов, под купчината от трева, е бил открит труп на мъж, установен като обявения за издирване И. Илиев. Намереното тяло било в стадий на силно разложение, с вързани ръце, омотано в одеяло, а главата – в малък чувал. Констатирани са следи от нанесени удари в областта на лицето и драскотини по краката. 

Окръжна прокуратура – Кюстендил образува досъдебно производство срещу извършителя на убийството Атанасов. Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Очаква се произнасянето на съда по направеното от държавното обвинение искане.

 

Обявеният за издирване Иван Илиев от село Жиленци бе открит мъртъв в двора на съседа си

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK