Прокуратурата иска 20 години затвор за Ембака

Снимка: Infomreja.bg

20 години затвор поиска Окръжната прокуратура в Благоевград за Емил Първанов-Ембака, обвинен в убийството на френския легионер Николай Чивиев.

Държавното обвинение в лицето на Весела Стоилова мотивира исканото тежко наказание спрямо криминално проявения санданчанин с това, че извършеното от него престъпление е умишлено и по хулигански подбуди.

Фаталният инцидент се разигра точно преди три години - на 26. юни 2015 г., на изграждащия се лот 4 на магистрала "Струма".

Защитата на Ембака, представена от Марин Марковски и Росен Недин, поиска обвинението да бъде преквалифицирано в убийство, извършено „в състояние на афект“ или „при неизбежна самоотбрана“. Това обаче бе категорично отхвърлено от прокуратурата.

От предоставения по делото видеозапис става ясно, че Ембака се приближавана 1,5 м от служителя на строителната фирма "Агромах" - Николай Чивиев, и хвърля по него голям камък, който го уцелява в главата. На записа се вижда също, че Първанов хвърля на няколко пъти и по-малки камъни по Чивиев.

Със служебна лада на „Агромах“ пострадалият е транспортиран в болницата в Сандански. С автомобила до лечебното заведение отива и Ембака, на чиито колене лежал Чивиев.

Малко преди пристигането в болницата обаче Николай издъхнал. Дни по-късно Ембака изчезна и бе обявен за общонационално и международно издирване. Той се укриваше в продължение на 5 месеца, след което сам се предаде.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK