Условни присъди за пияни и дрогирани водачи в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Шофьорите признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата

Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов, постанови присъда - лишаване от свобода за 3 месеца, с 3- годишен изпитателен срок за пиян шофьор, който призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.

К. С., на 39 години е хванат да управлява лек автомобил след употреба на алкохол. Проверката е извършена на 16.08.2019 г. в Кюстендил на път I- 6, с посока на движение към София.

Тестът с техническо средство е показал концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 на хиляда, а именно - 2, 79 промила.

К. С. получи от съда и наказание - лишаване от правото да управлява МПС за срок от 12 месеца. По време на изпитателния срок на присъдата, спрямо обвиняемия ще бъдат прилагани възпитателни грижи от полицейски инспектор към РУ- Кюстендил.

Междувременно Дупнишкият районен съд одобри споразумение, според което подсъдимият М.М., на 18 г. от Дупница се признава за виновен в това, че на 21.08.2019г., около 20:50 ч. по ул. „Патриарх Евтимий“, в района на парк „Рила“, е управлявал лек автомобил след употреба на наркотично вещество – канабис и кокаин, установено с техническо средство DRAGER DRUGTEST 5000 – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

М. М. ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изтърпяване на основание чл.66, ал.1 от НК ще бъде отложено за срок от 3 години.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK