Остават в ареста обирджиите от Трилистник, нападнали дядо

Снимка: Infomreja.bg

86-годишният мъж бе посетен от главния прокурор

По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П. А., на 32 г., и А.М., на 16 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 5 април 2020 г. в с. Трилистник, обл. Пловдив,  в съучастие, като съизвършители, са  отнели чужди движими вещи - портфейл и пари, всичко на обща стойност 117 лева, от 86-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила и заплашване – престъпление по чл. 198 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал.1, а за непълнолетния обвиняем А. М. и вр. чл. 63 ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 5 април 2020 г,. двамата влезли в дома на възрастния мъж, като разбили входната врата, нанесли му удари в лицето, и отнели портфейл със 100 лева и лични документи.  След това избягали, взели парите и изхвърлили портмонето. Извършени са процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, следствен експеримент, като единия от обвиняемите е посочил мястото, където е изхвърлил портфейл, отнет от пострадалия.

Предвидените от закона наказания за престъплението, в което са обвинени двамата,  е „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години – за пълнолетния извършител, и „лишаване от свобода“ за срок до 3 години – за непълнолетния.

Определението на Районен съд – Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK