Прокуратурата е проверила биометрични данни на тримата обвинени за отравянето на Гебрев

Снимка: БГНЕС

Причината са постъпили данни за ползвани от тях други самоличности

От Прокуратурата предоставиха допълнителна информация за разследването на опита за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев, на неговия син Хр. Гебрев и на В.Т.

СГП е повдигнала задочни обвинения на три лица – руски граждани, а именно: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/.  След  привличането им в качеството на обвиняеми СГП е издала и Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Лицата са били обявени и в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина.

С оглед допълнително събраната информация в хода на разследването, че обвиняемите  ползват и самоличностите на лица с инициали - съответно за Павлов - С.В.Л., за Федотов -Д.В.С. и за Горшков - Е.А.Г., както и придобитите нови биометрични данни на лицата, СГП е предприела действия за допълване и актуализиране на издадените вече Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и на молбите за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Предприети са и действия за допълване и актуализиране на вече подадената информация към ШИС /Шенгенската информационна система/ и  МОКП-ИНТЕРПОЛ.

Искания до руската държава за екстрадиция на посочените лица няма да бъдат изготвяни, поради съществуваща забрана за екстрадиране на руски граждани в друга държава, произхождащо от Декларация на Руската Федерация по чл. 6 & 1 б. „а“  от Европейската  конвенция  за  екстрадиция, препращаща  към чл. 61 ал.1 от Конституцията на Русия. Въпреки това СГП ще търси съдействие за предаването на лицата чрез МОКП-ИНТЕРПОЛ, в случай че същите напуснат територията на Руската Федерация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK