Прокуратурата: Божков предлагал по 10 000 лв. на ден на служител на Комисията по хазарта

Снимка: БГНЕС

Въпросното длъжностно лице трябвало да внася предложения за отнемане на лицензи на отделни дружества

Бизнесменът Васил Божков е предлагал всеки ден 10 000 лева на длъжностно лице от Комисията по хазарта, което да внася предложения за отнемане на лицензи на отделни дружества. Това съобщи на брифинг в четвъртък Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Тя обяви, че в хазната липсват над 1 млрд. лева. И допълни: „Това е коледната надбавка за всеки пенсионер за 10 години”.

При акцията в сряда от жилището на Божков са иззети множество картини. При претърсване на казино пък са намерени 400 000 лева.

 „Петима души са привлечени в качеството им на обвиняеми, като четирима от тях се намират извън пределите на България. По отношение на петото лице е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление – това е бившият председател на Комисията по хазарта”, съобщи Милева.

Повдигнатото на Божков обвинение е за организиране на престъпна група, действала на територията на цялата страна от 2014 г. Групата е давала подкупи, извършвала е принуда, пране на пари и други престъпления, изброи говорителят на главния прокурор.

Властите разследват и вероятността много от хората, печелили лотарийни игри, изобщо да не съществуват.

„Прокуратурата знае срещу кого се изправя. Знаем, че са огромна хазартна империя, че разполагат с огромна финансова мощ и ще се защитят”, посочи още Милева.

 „Това е най-мащабната операция, която сме провеждали досега”, заяви вътрешният министър Младен Маринов. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK