СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати

Снимка: nova.bg

Това обяви по време на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев

Вчера СДВР установи груби хулигански и вандалски прояви по време на протестите, чиято кулминация беше в района на "Орлов мост". Това обяви по време на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев. 

Той добави още, че е имало провокации и мероприятия, целящи окървавяване на протеста. „През изминалата нощ беше направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданският мир. Служителите на СДВР установиха груби хулигански и вандалски прояви от страна на незаконно протестиращите лица, чиято кулминация беше в района на „Орлов мост”, каза директорът на СДВР. 

Хаджиев посочи, че проявите са се изразявали в къртене на преместваеми съоръжения, пейки и кофи за боклук. „Различни групи протестиращи позиционираха на „Орлов мост” камъни, павета и бутилки с цел да бъдат използвани срещу органите на реда и закона”, допълни той. 

„Относно намеренията на тези лица да окървавят центъра на столицата свидетелстваше и начинът на барикадиране, който блокира дори преминаването на линейките през района. Неформалните лидери на барикадите даваха указания на присъстващите на място жени и момичета къде ще застават, за да бъдат използвани като жив щит срещу органите на реда”, поясни още директорът на СДВР.

„Искам да уверя, че СДВР ще възстанови нормалния живот в столицата и барикадите ще бъдат премахнати. Няма как да бъде позволено основни възлови кръстовища да бъдат затворени. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Той е един за всички и нашата задача е да следим за спазването му”, каза още Хаджиев.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK