Прокуратурата: Божков и Василев си партнират с политици и „свободни“ журналисти

Снимка: Infomreja.bg

Изявление на говорителя на Главната прокуратура

Говорителят на Главната прокуратура Сийка Милева напарви изявление, с което обяви, че Прокуратурата разследва връзката между обвиняеми лица, политици и журналисти:

Всяка съдебна система се нужда от непристрастни прокурори, които да разследват лица, независимо от тяхното положение, защото тяхното обвинение, трябва да е в интерес на обществото.

Днес БП е подложена на безпрецедентен натиск. БП знае срещу какво се изправя, с атаките, на които ще бъде положена БП. Атаки, в които участват и някои медии и политиците, които не казват какво незаконно прави Прокуратурата. Следващата стъпка от атаки предстои от обвиняеми. В този момент спецпрокурорите по образувано разследване издават разрешение, с което в следващите часове да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми за организирана престъпност и опити за прикриване и избягване на тежки престъпления, зави Милева.

Това БП ще направи като пазител на обществения ред. Ще бъде публикувано съобщено за разследване, с което ще се отговори преплитат ли се лица с власт, пари и политическо влияние, как лица се обвързват с медии и политици. Българите трябва да са наясно, че кампанията срещу Прокуратурата се финансира с откраднати милиони левове. БП подкрепя правото на мирни протести, правото на граждани протести. БП е дължи на обществото осигуряване на чувство за справедливост, което е и сред приоритетите на Иван Гешев, каза говорителят на държавното обвинение.

Налице са доказателства как обвиняеми лица използват протестите за да попречат на работата на БП и изправянето им пред съда. Последните седмици сме свидетели как обвиняемите полагат усилие да попречат на БП да бъдат изправени пред съда. Представените от спецпрокуратуарата доказателства ще покажат как политици, обвиняеми и журналисти действат срещу правосъдната система, за да си гарантират недосегаемост, допълни Милева.

Тя бе категорична, че Васил Божков и Цв. Василев си партнират с политици и „свободни“ журналисти.

Вярваме, че българският народ ще избере на коя страна да застане. Изборът е дали да възродим държавата или да позволим грабежът да продължи. Ще поддържаме прозрачност за всички елементи от дейността ни и няма да позволим работата ни да се води от олигарси. Няма да се откажем и да бъдем сплашени. Отговор оттук натам дължат другите власти. Ние ще разследваме управляващи и членове на правителство и президентството. Прокуратура е решена да не поставя никой над закона, завърши речта си Милева.

ЦЯЛОТО ИЗЯВЛЕНИЕ НА МИЛЕВА ВИЖТЕ ТУК

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK